maandag 6 december 2010

Speelgoedmaakpieten!


6 december, vandaag is het – volgens Xander – de 6381ste verjaardag van meneer Sinterklaas. Samen met Slecht-Weer-Vandaag en Zwarte Piet trok die goedheilig man vannacht de daken op en liet hij tonnen speelgoed door de schoorstenen vallen. Wel zeer opmerkelijk, de schoorsteen van de toch wel zeer brave Noëmie werd toevallig overgeslagen!
Très bizarrrr!


De kindjes van 2B hadden daarentegen meer geluk. Een memoryspel van K3, een dagboek van Spongebob, een vogelhuisje, een beker van Amika, een boerderij van Playmobil, het Nintendospel Fifa 11, een helikopter, een raar Barbieding, iets heel ingewikkelds waarvan ik vermoed dat het iets met toveren te maken heeft en heeeeeeeel veel snoep en mandarijntjes; alle kindjes van 2B werden goed in de watten gelegd. Sinterklaas en zijn entourage waren bij het brengen van al dat speelgoed wel zeer luidruchtig dit jaar. Lauren hoorde het paard stappen in haar slaapkamer en Xander hoorde de Sint ‘Gooi het pakje door de schoorsteen’ roepen. Hihi, applaus voor de originele mama’s en papa’s!
Maar bon, hoe komt Sinterklaas nu eigenlijk aan al dat speelgoed?
Lencka vermoedt dat Sinterklaas het speelgoed ’s nachts komt ophalen in een groot speelgoedmagazine, Xander en Mendel denken dat het speelgoed gemaakt wordt door speelgoedmaakpieten en Lauren vertelt dat het pakjesmachine toch wel een zeer grote rol in dit alles speelt.
U ziet het, op welke manier ook, Sinterklaas geraakt wel aan zijn toys. Don’t worry.

Ook vroeg ik me af wat Sinterklaas nu allemaal doet in afwachting van 6 december 2011.
Mendel, Lencka, Lauren en Xander vertellen me dat hij nu terug naar Spanje is om paëlla te eten en te zonnen op het strand. Uiteraard doet hij dit mét zijn kleren aan, Sinterklaas heeft namelijk geen andere kleren (met uitzondering van zijn witte/lichtblauwe pyjama). Ook in bad – waar hij minstens vijf uur per dag in zit - houdt hij zijn kleren aan. (Jawel, het is duidelijk, ook Sinterklaas heeft last van complexen!)

Tot slot eindig ik met een vraag die ons allen toch wel bezighoudt: hoe kan Sinterklaas nu in hemelsnaam 6381 jaar oud worden?
Gewoon, antwoorden ze, omdat die pakjes moet brengen naar alle kindjes van de wereld en zoals iedereen weet, worden er elke dag nieuwe kindjes geboren (een soort van vicieuze cirkel dus). En natuurlijk ook omdat die Heilig is. Want Heilig wilt zeggen dat ge, net zoals Jezus, eeuwig blijft leven.

Amen.

PS: Wel jammer dat Sinterklaas en Zwarte Piet dat coole dansspel van Michael Jackson niet hebben gevonden. Gelukkig wist Xander’s papa de oplossing: de Intertoys in Keerbergen! Allen daarheen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Labels