dinsdag 18 januari 2011

Love is in the air

Nog 27 dagen en het is weer zover: de dag der geliefden. Toegegeven, 14 februari is nog erg veraf en koppig als ik ben, blijf ik ook dit jaar vasthouden aan het niet vieren van deze belachelijke feestdag (en wellicht velen met mij). 


Toch houdt dat de vele bloemenwinkels, warenhuizen en cadeaushops - alias Expo - niet tegen om me nu al te confronteren met al die lelijke Valentijn-marchandise. Kerstmis kon niet snel genoeg voorbij zijn! Ook VTM heeft de love-microbe aardig te pakken en zendt vrijdag Alles is Liefde (de Nederlandse versie van Zot van A) uit. Best wel een mooi moment om het met de kindjes van 2B te hebben over verliefd zijn, zoenen en de minder leuke kant van het liefdesverhaal: de break-up.


Met uitzondering van Liam - zijn merkwaardige liefde voor zijn hamster niet meegerekend - zijn alle kindjes van vandaag al eens verliefd geweest. En neen, ze zijn helemaal niet verlegen om namen te noemen! Zo ontdek ik dat Xander toch wel dé hunk van de klas is. Alle meisjes zijn er al eens verliefd op geweest of hebben het al eens ‘aan’ gehad met hem. Op dit moment is Mendel de gelukkige. In de 3de kleuterklas maakte ze het met hem uit (met dat hij altijd superwild in het zand kwam aangelopen waardoor er zand in haar schoenen kroop, kon ze immers echt niet mee lachen) maar momenteel is het terug vollen bak aan.

Maar hoe weten deze kiddo’s eigenlijk wanneer ze verliefd zijn? Heel simpel, de ene voelt vlindertjes in de buik, de andere voelt het in de toppen van zijn tenen. Bovendien dromen ze vaak over hun grand amour. Emilie vertelt ons hele leuke droom over puntjepuntjepuntje en een wit paard. Scheun Scheun!

En hoe achterhalen ze nu dat deze liefde wederzijds is? In 2B gaat dat erg makkelijk. Ze weten dat gewoon want de verliefden in kwestie kijken altijd naar elkaar en spelen graag met elkaar (ter informatie: in 2B speel je niet echt met iemand van het andere geslacht. Wanneer je dat wel doet, dan heb je het eigenlijk ‘aan’ met die persoon. Easy peasy).

Zoenen, dat doen ze nog niet echt en vinden ze (voorlopig?) nog te vies. Maar dit houdt hen zeker niet tegen om al te experimenteren! Alle meisjes hebben al eens met een meisje gekust en sommigen hebben dat ding met de tong ("tongen aanraken") al eens uitgetest op broer/zus. Zo zijn ze goed voorbereid op later!

Want nu vinden ze zichzelf eigenlijk nog te jong om al een relatie te hebben. Maar later! Dan willen de meisjes van 2B graag samen zijn met iemand die lijkt op Justin Bieber (een bles is erg gegeerd bij jonge meisjes), iemand die leuk en lief is en iemand die niet zo luiert in de zetel zoals papa (ouch!). Over het al dan niet grappig zijn van de toekomstige geliefde zijn de meningen verdeeld. Volgens Emilie moet de liefde van haar leven zeker grappig zijn. Mendel, daarentegen, heeft niet echt behoefte aan een man die altijd onozel doet. 

De jongens hun eisen zijn serieus wat milder. Ze staan zowat open voor elke vrouw, zolang ze maar geen pukkels heeft. Een goede huid komt bij hen toch wel op de eerste plaats!

Tot slot vraag ik wat volgens hen de ideale plaats is om die grand amour te ontmoeten. Hierover zijn ze het wel met elkaar eens. Overal op de wereld kan je iemand ontmoeten. Zelfs op de ruimte! Maar de meeste kans om een goed lief op te scharrelen is toch wel in den Ikea of in de Kinderplaneet. Want daar komen echt zoveel mensen dus de kans is ontzettend groot dat daar wel ne superknappe tussen zit. Dus de singles onder ons weten wat hen te doen staat: chop-chop, naar den Ikea!

1 opmerking:

  1. Ochiere mendel wanneer ze ontdekt dat haar vereiste enkel ijdele hoop is!

    Ik heb iemand in den ikea in gent zijn vriendin te huwelijk weten vragen! Hij had de ring in de schuif van een badkamerkastje (hoe romantisch :s) gelegd en zijn vriendin erop gewezen dat de schuiven geruisloos open en dicht gaan van die speciefieke kast!

    well done Noëmie!

    BeantwoordenVerwijderen

Labels